Ministeerium tõkestab ebola levikut Aafrikas 50 000 euroga

Välisministeerium toetab Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) tegevust 50 000 euroga, et tõkestada Ebola haiguspuhangu edasist levikut Lääne-Aafrikas, eriti Guineas, Libeerias, Sierra Leones ja Nigeerias.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tegemist kiiresti leviva ning äärmiselt ohtliku viirusega, mille leviku peatamine on hädavajalik. «Peame ära hoidma suurema epideemia ning takistama viiruse levikut Aafrika lääneosas,» lisas ta.

WHO abi eesmärk on vältida edasist haiguspuhangu laienemist Lääne-Aafrikas, luua töötav seire- ja hoiatussüsteem, aktiivne järelkontroll uute kahtluste korral ning haiglanakkuste vähendamine.

Samuti plaanib WHO korraldada Lääne-Aafrika riikide omavalitsuste ja meditsiinitöötajate koolitusi ning võtta kasutusele ettevaatusabinõud kõigis kõrge riskiga piirkondade tervishoiuasutustes. Toetatakse ka laborivarustuse hankimist ebola juhtude analüüsiks.

Märtsi lõpus avastati Kagu-Guineas kiiresti leviv ja eluohtlik Ebola-viirus. 28. augusti seisuga on nakkusesse surnud ligikaudu 1400 inimest. Nakatunud on ka 170 meditsiinitöötajat, neist 80 on  surnud. Viirus levib nii Lääne-Aafrika riikide pealinnades kui raskesti ligipääsetavates maapiirkondades.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.