Läänemerre jõudnud tapjabakter nõudis inimelu

Läänemerre Kariibi merest tee leidnud tapjabakter on nakatanud kuus inimest, kellest üks on koomas, kirjutas tarbija24.

Bakter nimega Vibrio vulnificus, mis levib nüüd lisaks teistele maailmameredele ka Läänemeres, pärineb Mehhiko lahest. Bakter levib soolases vees, mille temperatuur on üle 20 kraadi, kirjutab The Local.

«Bakter võib pesitseda mistahes veekogus, kui vaid tingimused tema arenguks on õiged,» ütleb Saksamaa Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa tervise arengu osakonna (LAGuS) juht doktor Heiko Will. «See on väga levinud Taani, Poola ja Saksa rannikul.»

Üks bakterilt nakkuse saanud turist puhkas Usedomi saarel juuli lõpul. Kuu hiljem ta suri.

Teine pensionär on olnud koomas kolm nädalat ning tõenäoliselt amputeeritakse ta jalg. Ujuma läks ta Ahrenshoopi lähedal, pisike haav jalal. Haiglasse pöördus ta vahetult pärast veeskäiku, kuna tema jalg tõmbus siniseks. Arstid diagnoosisid koheselt Vibrio vulnificus’e põhjustatud veremürgituse.

LAGuS ütles DPA uudisteagentuurile, et arstidele seati ülesandeks suve algul tuvastada infektsiooniriskid, kuid ühtki sellekohast avalikku teadannet ei väljastatud. Põhjus võis seisneda selles, et tollaste jahedate veetemperatuuridega välistati bakterilt nakkuse saamise võimalus.

«Esmaspäevaste testide tulemused näitasid, et Läänemere vetes on Vibrio vulnificus järsult tagasi tõmbunud,» märkis Will. «Jahedamad temperatuurid on teinud oma töö.»

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.