Vassiljev liialdas teismeliste Xanaxi lembusega

Riigikogu liige, keskerakondlasest arst Viktor Vassiljev kirjeldas selle nädala ajalehes Pealinn, kuidas ühe uuringu järgi iga neljas teismeline neelab juba Xanaxit.  Haigekassa kahe viimase aasta andmed seda ei kinnitanud.

Palusime haigekassa analüütikul välja võtta vanusegrupi 12-19 rahustite ja antidepressantide kasutamise andmed üle-eelmisel ja eelmisel aastal.

Selgub, et 2012. aastal kasutas eri toimeainetega rahusteid või antidepressante üle 2300 noort (kokku 6 714 retsepti ja 8 858,14  pakendit) ja eelmisel aastal üle 2400 noort (kokku 7 435 retsepti ja 10 128,47 pakendit). 

Vt Vassiljevi intervjuud siit.

Lisatud Viktor Vassiljevi tänase kommentaari täna saadetud tabelite kohta: "Mina artiklit ei kirjutanud, toimetus pani selle kirja telefonivestluse põhjal, intervjuu hetkel mul mingeid andmeid käepärast polnud ja vaevalt ma seal mingit konkreetset uuringut tsiteerisin, sellepärast ei oska Teile konkreetset allikat nimetada. Rääksime rohkem tendentsidest ja juhindusin kolleegidelt, sealhulgas psühhiaatritelt kuuldud arvamustest ning Xanaxit mainisin rohkem koondmõistena kui laialt tuntud nimetust. Aga et olete märkimisväärse uurimuse läbi viinud, siis ei ole mul põhjust Teie toodud andmete õigsuses kahelda. Rohkem oskavad ehk psühhiaatrid kommenteerida, ei ole minu eriala."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.