Keis: Praktika kasv lubab arstile väiksemat koormust

Alanud õppeaastast suurendab Tartu Ülikooli arstiteaduskond arstide õppekava kliinilise praktika osakaalu. Sellest lähtuvalt muutub arstiõppe VI aasta praktika-aastaks, mille vältel läbitakse 36 nädalat praktikat: 8 nädalat peremeditsiini ning 28 nädalat haiglameditsiini.

Ida-Viru Keskhaigla ülemarst ja, TÜ arstiteaduskonna õppejõud Aime Keis ütles muudatust kommenteerides, et arstiks ei ole võimalik saada ainult raamatuid lugedes. Varasemalt on olnud eraldi internatuur VI kursuse lõpetamise järgselt.

"Internatuuri läbimise aja muutmisega on "mängitud" Eesti Vabariigis piisavalt, alates kahe-aastasest internatuuriajast kuni internatuuri kadumiseni üldse," ütles Keis. Nüüd on tudengid tema sõnul ise initsiatiivi ülesnäidanud, et teooreetilisi teadmisi saaks juba praktikas rakendada kogenud kolleegide käe all.

"Igati tervitatav algatus, sest noored näevad juba kuuendal kursusel, kuidas praktiline arstitöö toimub," leidis ta.

Teisalt tuleb Keisi sõnul tervishoiusüsteemis "peeglisse" vaadata ja tunnistada - meil ei jätku arste, õdesid, hooldajaid. Kuuenda kursuse kliinilisse praktikale tulek aga vähendab arstide ülekoormust. 

"Väga teeb heameelt, et  Tartu Ülikooli seisukohalt on  praktikabaasiks sobivad lisaks Tallinna ja Tartu haiglatele ja keskhaiglad Pärnumaal ja Ida-Virumaal," sõnas keis ja lisas, et nii suudetakse loodetavasti Eesti tervishoiusüsteemi rohkem arste tööle tuua.

Kommentaar pärineb 12. augusti Meditsiiniuudiste lehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.