Kampaania on lihasehaigete seltsile toonud paari nädalaga ligi 80 000 euro eest annetusi

Sotsiaalmeedias leviva heategevusliku jää-ämbri väljakutse tulemusena on Eesti Lihasehaigete Selts (ELS) saanud paari nädalaga juba ligi 80 000 euro eest annetusi, vahendas Delfi.

"Annetamine on olnud väga laiaulatuslik. Kokku on alates 24. augustist käesoleval aastal annetanud 5276 inimest. Annetuste kogusumma on 79 502,09 eurot. Kõige suurem annetus on 2000 eurot, kõige väiksem annetus on olnud 0,01 eurot," teatas ELS reedel oma kodulehel.

Ice Bucket Challenge ehk jää-ämbri väljakutse on sotsiaalmeedias leviv tegevus, mille eesmärk on kutsuda inimesi märkama Amüotroofilist lateraalskleroosi (ALS) ehk motoorsete närvirakkude haigust põdevaid inimesi. Väljakutse seisneb selles, et inimesi kutsutakse üles ennast jääveega üle valama ja sellest videot postitama ning samas esitama enda sõpradele samasugust väljakutset. See, kellele väljakutse esitatakse, peab ennast 24 tunni jooksul jääkülma veega üle valama ja uutele inimestele väljakutse esitama või vastasel juhul peab ta annetama suurema summa raha ALS-i haigete toetuseks.

Kampaaniaga soovitakse haigusele rohkem tähelepanu tõmmata ja kutsuda inimesi üles seda toetama.

Väljakutse on üle-maailma viraalselt levima hakanud ja sellest on teiste seas näiteks osa võtnud endine USA president George W. Bush, suur hulk Hollywoody näitlejaid ning ka paljud Eesti sportlased ja poliitikud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.