Saaremaa haiglas on vajadus õdede järele kaetud

Üleeile avaldas õdede liit teate, et Eestis on täitmata ligi tuhat õe ja õendustöötaja ametikohta. SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles, et haiglasse on alati uusi töötajaid vaja, kuid täpsustas, et momendil on Kuressaare haigla õendustöötajatega kaetud, kirjutas Saarte Hääl.

Õendusjuht Annely Õun kinnitas, et Kuressaare haigla saab oma jõududega hakkama. “Mõne töökoha peab mõnikord ära katma, aga sellist asja, et me peaks seetõttu mingi osakonna sulgema, ei ole,” selgitas Õun. Intensiivsem töökoormus tuleneb Õuna sõnul aeg-ajalt sellest, kui keegi jääb lapsehoolduspuhkusele.

Õun nentis, et õeks õppima läinud saarlased väga tihti just Saaremaale tagasi ei tule, kuigi haigla on selle nimel vaeva näinud. «Kui neil on praktika, siis teeme me tööd selle nimel, et nad tuleksid meile tagasi. Praegu loodamegi, et need, kes meil praegu praktikal käivad, tulevad tulevikus Kuressaarde tööle,” rääkis Õun. Viimati tuli õde otse koolist Kuressaare haiglasse tööle kaks aastat tagasi.

Kuressaare haiglas töötab 152 õde, Eestis kokku on üle 10 000 õe ja õendustöötaja.

Sel aastal läks Saaremaalt õeks õppima kuus inimest: kaks neist Tallinna tervishoiu kõrgkooli ja neli Tartu tervishoiu kõrgkooli.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.