PERH tahab kaugelt tulnud patsientidele pansionaadi rajada

Põhja-Eesti regionaalhaigla tahab Mustamäe meditsiinilinnakusse rajada oma pansionaadi patsientidele, kes tulevad kaugemalt ravile, kirjutas Tervis.Postimees.ee.

«Regionaalhaiglal on soov rajada Mustamäe meditsiinilinnakusse, haigla E-korpusesse, patsientide pansionaat,» rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liige Sven Kruup. Plaanitav pansionaat on mõeldud eelkõige ambulatoorsetele patsientidele, kellel enamjaolt oma elukoha kauguse tõttu ei ole võimalik igapäevasel ravil käia.

Kruup tunnistas, et pansionaadi rajamise võimalikkus ja täpsem ajakava oleneb järgmistest eurotoetustest ning haigla võimekusest haigla arendusi-ehitusi finantseerida.

Haigla ülemarst dr Andrus Remmelga sõnul on ehitus plaanis lähiaastatel. Teiste haigete seas võiksid seal tema sõnul peatuda ka kiiritusravi saavad heas või rahuldavas üldseisundis vähipatsiendid. Praegu sõidutab haigla neid haigeid iga päeva Hiiult Mustamäele ravile. Remmelga sõnul pakutakse sellist majutusvõimalust enamikus riikides.

Oma pansionaadi rajamist on põhjalikult kaalunud ka Tartu Ülikooli Kliinikum. «Tänaseni on põletavama tähtsusega akuutravi osakondade kaasajastamine ja koondamine Maarjamõisa väljale ühtsesse haiglasse,» tunnistas kliinikumi avalike suhete esindaja Kristi Tael. Tema sõnul haigla  ei välista hotelli rajamist patsientidele tulevikus, kuid lähiperspektiivis ei ole see kavas. «Patsiendihotelli kulusid haigekassa oma eelarvest täna ei kata - ka see pärsib meie otsuste langetamist,» lisas ta.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.