Haigekassa: hea, et läbirääkimised liikusid lepitajale

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross kommenteeris kollektiivleppe läbirääkimisi, et on hea, et need liikusid riikliku lepitaja kätte. Samas ei ole tema sõnul õhk läbirääkimistel hetkel nii pinev kui kaks aastat tagasi, kui ta keset meedikute streiki ametisse astus.

Ross sõnas, et haigekassa suunas vaatavad kõik, nii tööandjad kui ka sotsiaalministeerium, kuid haigekassa toimetab oma eelarve piires. Seal on palgakomponendi kasvuks lähiaastatel arvestatud riigi keskmise palga kasvu number, mis on keskmiselt 6,2%. Meedikute praegused nõudmised ületavad seda tuntavalt ja ka tööandjad arvavad, et see komponent võiks olla kõrgem, rääkis Ross. "Ma arvan praegu, et see on kokkuleppe küsimus ja haigekassa eelarve võimaluse küsimus, kas see palgatõus on lõpuks 6, 7 või 8 protsenti," lisas ta. Haigekassa jaotamata tulem on hetkel umbes 150 mln eurot ja ka juba sel aastal on seda kasutatud, kuna eelarve tulude prognoos ei ole täitunud.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.