Tööandjate keskliit: sotside miinimumpalga idee ei ole reaalne

Tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul ei ole sotsiaaldemokraatide väljakäidud mõte, viia 2019. aastaks miinimumpalk 800 euro peale, reaalselt teostatav ning tegemist on populistliku valimislubadusega, kirjutas ERR Uudised.

"Ka teised erakonnad on meelsasti sellel teemal sõna võtnud. Need numbrid ju tegelikult ei põhine mitte millelgi," kommenteeris Tamsar.

"Kui me räägime miinimumpalga kasvust 20-25 protsenti aastas, siis see ei ole reaalne," lisas ta.

Tamsari sõnul ei saa olla teemaks koalitsioonipartnerite kokkulepe miinimumpalga osas, vaid see kokkulepe on siiski töötajate ja tööandjate esindusorganisatsioonide vahel sõlmitud ning valitsus pigem fikseerib selle kokkuleppe.

Tamsar rääkis, et praegu on tööandjad ja ametiühingud kokkuleppe kohaselt tõstnud miinimumpalka keskmiselt kümme protsenti aastas.

"Kui majandus areneb heas rütmis, siis see kümme protsenti aastas on mõistlik tulemus. Kui majandus ei kasva, siis on ka see juba majandusele ohtlik," lausus ta.

"Me oleme ametiühingutega läbirääkimisi pidanud viimastel aastatel selles arusaamises, et me peame leidma tasakaalu punkti. Vaesus on meie ühiskonnas probleem ja me peame sellega tegelema, et sellest lõksust välja pääseda. Teisest küljest me peame jälgima ka seda, et me ei looks olukorda, kus palgad kasvavad nii kiiresti, et meie ettevõtted muutuvad konkurentsivõimetuks. Sellised hüppelised arengud ei ole üldjuhul määratud täituma," ütles Tamsar.

Praegu on Eestis miinimumpalk 355 eurot. Sotsiaaldemokraatide kava kohaselt peaks miinimumpalga tõstmine toimuma viie aasta jooksul järgmiselt: 2015. aastaks 390 eurole, 2016. aastaks 470 eurole, 2017. aastaks 560 eurole, 2018. aastaks 670 eurole ja 2019. aastaks 800 eurole.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.