Muutub tervisekontrolli läbimise ja tervisetõendi väljastamise kord

Kui seni pidi paar aastat tagasi näiteks rolleriload teinud noor hoolimata 10 aastat kehtivast tervisetõendist autokooli minnes uue tervisetõendi võtma, kuna see ei tohi olla vanem kui kuus kuud, siis nüüd see absurdne olukord muutub.

Oktoobri alguses hakkab kehtima uus tervisekontrolli läbimise ja tervisetõendi väljastamise kord. Maanteeameti sõnul muudetakse liiklusseadust ja Vabariigi Valitsuse määrust (Vabariigi Valitsuse 16. juuni 2011. a määrust nr 80 „Mootorsõidukijuhi ja juhtimisõiguse taotleja ning trammijuhi ja trammi juhtimisõiguse taotleja tervisekontrolli tingimused ja kord, tervisetõendite vormid ning tervisenõuded, sealhulgas meditsiinilised vastunäidustused, mille puhul mootorsõiduki ja trammi juhtimine ei ole lubatud“), millesse tekitatakse järgmine muudatus: „Esmakordselt mootorsõiduki juhtimisõigust taotlev isik läbib tervisekontrolli mitte varem kui kuus kuud enne mootorsõidukijuhi koolituse algust“.

Sellega sätestatakse, et tervisekontroll tuleb läbida mitte varem kui kuus kuud enne mootorsõidukijuhi koolituse algust ainult siis, kui isik taotleb juhtimisõigust esmakordselt.

Seni kehtinud seadusandluse alusel pidi kehtivat tervisetõendit omav AM-kategooria (mopeed) juhiloa saanud noor, näiteks B-kategooriat autokooli õppima  minnes uue tervisetõendi saama, kuna see ei tohtinud olla vanem, kui kuus kuud. Nüüd see  olukord muutub ja isik ei pea uut tervisetõendit saama.

Kui isik ei taotle juhtimisõigust esmakordselt või asub õppima näiteks veoauto- või bussijuhiks, siis peab ta läbima tervisekontrolli juhul, kui tal ei ole kehtivat nõuetekohast tervisetõendit.

Uue seadusandluse alusel saavad arstid väljastada e-tervisetõendit, mille andmed laekuvad liiklusregistrisse automaatselt ning isik ei pea enam ise tervisetõendit Maanteeametile esitama.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.