Kallis vähiravim saab haigekassa soodustuse

Vähiravifondi „Kingitud Elu“ poolt seni kahel korral toetatud ravim Zytiga (Abirateron)  lisatakse 2014. aasta oktoobrist haigekassa soodusravimite nimekirja. Enam ei pea patsiendid seda ise välja ostma, finantseerimise võtab üle haigekassa, teatas vähifond.

“See on suur uudis ja leevendus fondist abi saanud mehele ning kõikidele, kes seda ravimit vajavad. See on ka võit fondile, sest mida rohkem hädavajalikke elu pikendavaid ravimeid riik oma inimestele soetab, seda vähem on meie fondi üldse tarvis," rääkis  fondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.  Ta lisas, et mida rohkem on patsiente, kes haigekassast abi saavad, seda enam saab kasutada fondis olevaid annetusi inimeste heaks, kes sellest riigi abist on ilma jäetud.

"Töötame jätkuvalt selle nimel, et vähihaiged haigekassa ukse taha piltlikult öeldes surema ei jääks,” märkis Toivo Tänavsuu.

Sotsiaalministeeriumi ravimikomisjoni otsusega on 100-protsendilise soodustusega Zytiga välja kirjutamise õigus onkoloogil ja uroloogil teatud eesnäärmevähi raviks patsientidele, kelle haigus on eelneva kemoteraapia vältel või pärast seda progresseerunud. Soodustus ei laiene patsientidele, kelle ravi abiraterooniga on ravimitootja vastutusel alustatud ja tagatud enne 1.oktoobrit 2014.

Soodustus ei laiene ka patsientidele, kellele on ravimitootja spondeeritud uuringu või programmi raames eelnevalt tasuta ravimit jaotatud. Nende hulka ei kuulu patsiendid, kes on ravimi ise või fondi abiga ostnud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.