Terviseturismi klaster lõpetas majandusaasta miinusega

Eesti Terviseturismi Ühendus MTÜ (Eesti Terviseturismi klaster)  lõpetas möödunud majandusaasta kahjumiga.

Ühendus teenis mullu 245 796 eurot tulu (2012: 329 279 eurot). Tulu teeniti liikmetelt saadud tasudest ja annetustest, tulu ettevõtlusest möödunud aastal ei teenitud. Kulud olid kokku 269 383 eurot (2012: 221 440 eurot) ning majandusaasta tulemiks kujunes -23 587 eurot. (2012: 107 838 eurot).

MTÜ Terviseturismi Ühendus on asutatud 2011. aastal. Tegevuse eesmärgiks on terviseturismi valdkonna ettevõtete koondamine ja ühistegevuste arendamine, terviseturismiga tegelevate juriidiliste isikute ühiste huvide realiseerimine ning taastusravi kui meditsiinilise teenindamise olulise osa teadvustamine nii riigiorganitele kui ka elanikkonnale.

Ühenduse alt on loodud Terviseturismi klaster ning sõlmitud klastri kontsortsiumlepingu 22 partneriga.  Terviseturismi klaster kasvas välja Eesti spaa-klastri algatusest , kuid aja jooksul spaa-klastri fookus arenes ja jõuti järeldusele, et terviseturismi edendamisega tuleb tegeleda laiemalt, kui algselt planeeriti.

Klastri liikmete ühine ambitsioon on eestvedava rolli võtmine terviseturismiteenuste ekspordi kasvatamisel praeguselt 360-lt miljonilt kroonilt 1-2 miljardi kroonini (kasv ca 3-6 korda) aastaks 2020.

EAS on toetanud klastri tegevust klastrite programmist ning kõik 2013. aasta ühenduse majandustegevus on seotud klastri eesmärkide teenimisega. Eesti Terviseturismi Ühendusel on seisuga 31.12.2013.a. 12 liiget – juriidilist isikut.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.