Eesti skeem EBOLA puhul: esiteks kõne mobiilile

Nagu ka Soome riigil on Eesti terviseameti kodulehel üksikasjalik ja septembris värskendatud juhend juhuks, kui peaks kerkima EBOLA kahtlus.

Septembris värskendatud juhistes on antud nii konkreetsed nimed, kellele töövälisel või töö ajal helistada kui ka mobiiltelefoninumbrid ja kahe kliiniku nimed, kuhu sellised patsiendid tuua. Patsiente oodatakse kliinikumi või LTKH nakkuskliinikusse.

Ebola viirushaiguse kahtluse korral (epidemioloogil ise anamneesi ja kliinilise pildi alusel) terviseameti valveametniku kohene teavitamine telefonil 53 440 429.

Raviasutuse poolt võetud proovide laboratoorse uurimise korraldab Terviseameti Nakkushaiguste labor. Tegemist on aja- ja temperatuurikriitilise saadetisega, seetõttu peavad proovid jõudma Eestist Rootsi eripakendis +4° C juures 24 tunni jooksul.

Raviasutus teavitab viivitamatult TA NH laborit Ebola viirushaiguse kahtlusega patsiendist ja laboratoorse uuringu vajadusest Külli Rae, TA NH labori juhataja, kulli.rae@terviseamet.eemob. 591 99 693 (väljaspool tööaega); Natalja Kuznetsova, peaspetsialist, natalja.kuznetsova@terviseamet.eetel 6943632 (töö ajal). TA NH labor annab raviasutusele nõuetekohase pakendi ja pakkimisjuhise ning kooskõlastab raviasutusega proovivõtu aja ning kullerfirmale proovi üleandmise aja.

Täpsemalt saab lugeda ülevaatest terviseameti kodulehel.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.