Täna toimub ITK sisekliiniku XII konverents

Tallinnas Swisotelis kogunevad täna eriarstid ja perearstid traditsioonilisele ITK sisekliiniku konverentsile.

Ettekandeid on 13 arstilt erinevatel teemadel. Toimub kaks ümarlauda ja üks dispuut, ümarlauad maksa tervisest ja polüfarmakoloogiast, dispuut ülekaalus patsiendist kardioloogi ja endokrinoloogi vaatenurgast.

Konverentsi avaettekanne on reumatoloog Margus Paililt, kes räägib kristallartriidist. Esitletakse ka Tallinna arstide seas läbi viidud uuringut "Kui läbipõlenud me oleme?" (sisearst Tiia Jasjukevitšilt).

Konverentsi avades märkis sisekliiniku kvaliteedijuht, kardioloog Ene Mäeots, et kohal on enam kui 400 inimest. Järgnes sisekliiniku juhi Kai Suklese sõnavõtt, kes märkis, et saal hakkab kitsaks jääma osalejatele ja avaldas lootust, et tuleb tore päev. Näidates numbreid, märkis ta, et sisekliinik on suuruselt teisel kohal kirurgiakliiniku järel. Selles töötab 87 arsti ja 21 resident, ligi 200 õde. Edasi tõi välja kõikide sisekliiniku erialakeskuste eeliseid, alates reumatoloogiakeskusest, mis on ainus erialakeskus Eestis. Aastas tehakse sinna 25 000 visiiti.

Onkoloogiakeskus paikneb Magdaleena üksuses nagu ka eelmainitud keskus, ja on kiirelt arenev. Suur kogemus on onkogünekoloogias, rinnavähiravis, seedetraktikasvajate ravis.

Kõige väiksem on töötervishoiukeskus. See tegeleb, kuidas saaks töökeskkonnamuutus aidata kaasa töötaja tervise paranemisele. Järgmisena nimetas Sukles neuroloogiakeskust (juhib seda Toomas Toomsoo). Gastroenteroloogiakeskuse juht on Triin Remmel, kes iseloomustas Suklese sõnul oma keskust kui Eesti suurimat ja innovatiivsem, mis alustas esimesena Eestis päevaravi teenusega.

Endokrinoloogiakeskuse tugevus on interdistsiplinaarsus ja keskuse juhi Ülle Jakovlevi hinnangul kindlasti Eesti parim diabeediõendus.

Südamekeskuse juht on Tiina Uuetoa,keskus koosneb nelijast osakonnast. Aastas paigaldatakse näiteks 100 südamestimulaatorit. Uuetoa sõnul on seal Eesti võimsaim kardiopolikliinik.

Viimasena mainis Sukles sisehaiguste keskust, mille juht on Alice Lill.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.