Haiglate võrgustumine peab olema lõppenud aastaks 2022

Võrumaad külastav peaminister Taavi Rõivas arutas täna Lõuna-Eesti Haigla, Eesti Haigekassa ning Tartu Ülikooli Kliinikumi esindajatega haiglavõrgu arendamise tulevikku ning tunnustas kliinikumi ja haiglat hea koostöö eest.

„Haiglate võrgustumine on vajalik selleks, et tagada parem ravi kvaliteet üle Eesti ning ressursside mõistlik kasutus, olgu selleks siis aparatuur, info või tööjõud. Tartu Ülikooli Kliinikumile osaluse ostmine Lõuna-Eesti Haiglas ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla koostöö Rapla ja Läänemaa haiglatega näitab, et valitsuse tegevus haiglavõrgu arendamise eestvedamisel on kandnud vilja ning haiglate võrgustumise protsess on käima lükatud,“ ütles Rõivas.

„Tooksin Lõuna-Eesti Haigla heaks eeskujuks teistele maakonnahaiglatele. Haiglate võrgustumisest ehk väiksemate haiglate koostööst suurhaiglatega on kohalikel elanikel ainult võita – tegemist on sammuga, mis parandab kindlasti tervishoiuteenuse osutamist maakonnakeskustes,“ lisas peaminister. „Suurhaigla saab oma võrgus olevatele väiksematele maakonnahaiglatele pakkuda nii kvaliteetset eriarstiabi kui ka näiteks radioloogia- ja laboriteenuseid, telekonsultatsioone, tugiteenuseid ning abi hoonete ülalpidamisel.“

Haiglate võrgustumine peaks kahe tipphaigla – Tartu Ülikooli Kliinikumi ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla – ümber olema lõppenud 2022. aastaks.

Lisaks Lõuna-Eesti Haiglale külastab peaminister Võrumaa visiidi käigus ka Kuperjanovi jalaväepataljoni ning Võrumaa suurimat tööandjat AS-i Barrus, mille tegevusalaks on puidutööstus.

 

s

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.