Kataraktide lõikuste arv ITKs on kahekordistunud

Viimase kümne aasta jooksul on nõudlus päevakirurgia järele drastiliselt tõusnud. Kui 2004. aastal teostati Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikus 3185 kaeoperatsiooni, siis sel aastal on haigekassa poolt mahuks juba 6148, mis tähendab, et viimase 10 aastaga on kataraktide lõikuste arv kahekordistunud, teatas haigla.

„Silmakirurgia areng katarakti operatsioonide osas on olnud viimastel aastatel muljetavaldav ning on hea tõdeda, et tehnoloogiline pool ja silmakirurgide võimekus võimaldavad varasemast enam viia läbi vajalikke lõikusi just päevaravi raames. Patsientidele tähendab see kiiremat taastumist ning võimalust naasta juba samal õhtul igapäevategemiste juurde,“ märkis keskhaigla silmakliiniku juhataja Artur Klett.

Ida-Tallinna Keskhaigla teatel teostatakse nende silmakliinikus pool Eestis tehtavatest kataraktide lõikustest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.