Ootamatu lahkumine: in memoriam Mae Pindmaa

Neil päevil lahkus ootamatult meie seast Eesti unemeditsiini üks rajajaid ja esimesi unearste Mae Pindmaa.

Mae Pindmaa Unekliiniku kodulehe info kohaselt lõpetas ta 1985. aastal Tartu Ülikooli arstiteaduskonna, seejärel täiendas teadmisi Moskvas, Helsingis ja Londonis. Omas südamearsti ja lastearsti pädevust. Noore arstina ravis haigeid vastsündinuid ja enneaegseid lapsi Tartu Ülikooli lastehaiglas, hiljem pühendus kaasasündinud südamerikete diagnoosimisele ja ravile Tartu Ülikooli Kliinikumi südamekirurgia osakonnas.

Unemeditsiiniga tegeles aastast 2001. Ta omandas erialaseid teadmisi Saksamaal, Soomes ja USAs ning osales seal ka praktilisel väljaõppel. 2005. aastal valiti ta vastloodud Eesti Unemeditsiini Seltsi presidendiks.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

9. oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

september 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.