Maakonnahaiglatel seisavad ees rasked valikud

Lähiaastatel tuleb mitmel väiksemal maakonnahaiglal teha valik selle üle, milliste teenustega jätkata ning millest loobuda. Võru haigla sai hiljutisest liitumisest Tartu ülikooli kliinikumiga korraliku arengusüsti, kuid Põlva ja Valga haiglal seisab otsustamine alles ees.

Päevakorral olev haiglate võrgustumine võib saada üheks muutuste taganttõukajaks, näiteks Võru haiglast sai hiljuti Tartu ülikooli kliinikumi tütarettevõte, vahendasid ERR uudised.

"Tänu võrgustumise protsessile me saime täiendava rahavoo, millega plaanime oma haiglat edasi arendada, investeerides seadmetesse, hoonesse," selgitas Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask. Vastavatud sterilisatsioonikeskus Võrus on esimene silmaga nähtav investeering ning neid tuleb veel.

Teema olulisust näitab see, et peaminister Taavi Rõivas pühendas oma hiljutisel visiidil haiglareformile tervelt kaks tundi. Enamik sellest keskendus sellele, mida tähendavad muutused Põlva ja Valga haiglale. "Konkreetsete haiglate lõikes on küllap ka seda, et teatud tegevusi profileeritakse ümber," ütles peaminister.

TÜ kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur aga tõdes, et võrgustumise reform ei tekita ressursse juurde ehk kellelgi tuleb millestki loobuda. "Kõigile haiglatele on võimalik leida siin piirkonnas neile ainuomane nišš ja seda saab teha, kui me koos nendega seda plaanime," selgitas ta.

Haiglate võrgustumine peaks Eestis lõplikult teoks saama hiljemalt seitsme aasta pärast.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.