FOTOD: alustas EBSi kursus meditsiinijuhtidele

Teisipäeval alustas kõrgkooli EBS juhtimiskoolituse keskus esmakordselt Eestis tervishoiuvaldkonna juhi arenguprogrammi. Osalemas on 20 juhti.

Programmi juhtivõppejõud Ester Eomois ütles, et huvi koolituse vastu oli nii suur, et ta pidi osad inimesed välja jätma - ootama järgmisel aastal toimuvat uut kursust. Praegu alustaval kursusel osalevad nii tegevarstid, ravimifirmade esindajad kui ka haiglate ja kliinikute juhid, aga ka näiteks sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet. "On vaja täiendada end," põhjendas Normet oma osalemist.

Tallinna Lastehaigla juht Katrin Luts sõnas, et arstioskused on mõnevõrra kitsamad kui juhioskused ja pärast 1,5 aastat haiglajuhi tööd tundis ta vajadust end selles vallas täiendada.

ITK hooldusravikliiniku juht Eve Karmo sõnas, et soovis silmaringi ja teadmisi avardada, et mitte liiga kitsalt oma valdkonna probleemide lõksu jääda.

LTKH kirurg Ants Viiklepp lisas, et koolitusel osalemine annab vajalikke sidemeid ja ringkonna, mis on omal ajal tegutsemises vajalik. Tema huvi on saada lisateadmisi meditsiiniekspordi ja erameditsiini vallas.

Soomes tervisekeskust arendav Ingmar Lindstrõm aga sõnas, et loodab koolituselt saada vajalikke teadmisi, et meditsiinipoliitikas paremini orienteeruda. Temale oli koolitus sedavõrd oluline, et edaspidi planeerib ta selle oma Eestis käikude sisse.

Koolituse kokkupanija Ester Eomois on töötanud varem pikka aega mitme farmaatsiaettevõtte juhatuse liikmena. Ta rääkis, et grupp ongi kokku saanud selline nagu ta eeldas ja lootis: eri valdkondade juhtidest.
Programm on üles ehitatud viie kahepäevase moodulina. Erilist rõhku on pandud praktikute teadmiste edasiandmisele.

Meditsiiniväliste lektoritena saab kuulda majandusanalüütikut Kristjan Lepikut, EBSi strateegilise juhtimise õppejõudu Priit Karjust, suhtlemistreener Anu Virovere, ERRi nõukogu esimeest Agu Uudeleppa, vandeadvokaat Ants Nõmperit, suhtekorraldajat Aive Hiiepuud jt.

Meditsiiniga seotuna astuvad aga üles teiste seas TÜ Kliinikumi juhatuse liige Hannes Danilov, haigekassa juhatuse liige Kuldar Kuremaa, HealthIN ekspert Ain Aaviksoo, Viljandi haigla juht Priit Tampere, HTI Laborid juht Rainar Aamisepp, Niine Nahakliinik juhatuse liige Raul Niin, ravimitootjate liidu juhataja Piret Sell, haigekassa tervishoiuosakonna juht Triin Habicht, terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe jt.

Kursus alustas oktoobri keskel ja kestab 20. veebruarini 2015. Programm annab ka 6 EAPd, mida saab üle kanda EBSi tasemeõppesse. Selleks on vaja esitada kursuse lõpus kodutöö. Kursuse hind on ligi 2500 eurot.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.