Krista Turman: Soomest tulevaid patsiente võiks olla rohkemgi

Teenusmajanduse Koja projekt Medicine Estonia tellis uuringu Soome patsientide rahuolust. Kogu Soomet katnud uuringus kinnitas 22% küsitletutest, et on ravinud end välismaal ja neist 6% Eestis, kellest omakorda üle kolmveerandi jäid teenusega väga rahule, kirjutas ERR.

"Soome patsient tuleb meile enamasti ikka mingi probleemiga. See pole see, et tahab vaadata, kuidas silmanägemine on, kontrollida, vaid juba mingi probleem. Ta tahab meie juures kas uuringuid teha, ka edaspidi ravile jääda," selgitas Turman.

Praegu võtab doktor Turman vastu keskmiselt 2-3 patsienti nädalas, aga see number võiks ilma laienemisplaanideta veelgi suurem olla. "Me võime Soomest vastu võtta kümme patsienti päevas, see oleks väga sobiv meie jaoks," lisas ta.

Teenusmajanduse Koja projekt Medicine Estonia tellis uuringu Soome patsientide rahuolust. Kogu Soomet katnud uuringus kinnitas 22% küsitletutest, et on ravinud end välismaal ja neist 6% Eestis, kellest omakorda üle kolmveerandi jäid teenusega väga rahule.

Uuring kinnitas, et soomlased ei ole patsientide vaba liikumise direktiivist väga teadlikud ja Eesti Meditsiini klaster näeb teadlikkuse kasvus suurt võimalust Eesti tervishoiu eksporti kasvatada.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.