Apteegiteenuse kvaliteedi hindamisel osalenud apteegid said tunnustusmärgi

Alates oktoobrist leiab 205 Eestis tegutseva üld- või haruapteegi ukselt kleebise kirjaga „Osaleme apteegiteenuse kvaliteedihindamise programmis 2014“.

„Tunnusmärk näitab, et konkreetse apteegi jaoks on oluline olla patsiendi jaoks ravimi valikul ja selle kasutamise nõustamisel professionaalne abimees,“ sõnas töögruppi kuulunud Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige proviisor Kristiina Sepp.

Apteegiteenuse kvaliteedihindamisel osalesid kõigi Eesti suuremate linnade ja maakondade apteegid. Mõistagi on tunnusmärgiga apteeke enam Tallinnas, Tartus ja Harjumaal. „Samas on aga oluline esile tõsta maa-apteekide pühendumust programmis osalemisel ja enesehinnangu teostamisel,“ märkis Sepp.

Eestis tegutseb 478 üld- ja haruapteeki, millest ligikaudu pooled on aktiivse kvaliteedihindamise programmis osalemisega näidanud valmidust panustada apteegiteenuse kvaliteedi ühtlustamisse ja patsiendikeskse teenuse arendamisse.

„Ühtlasi loodame, et kvaliteedihindamisel osalenute tunnustamine innustab ka neid apteeke, kes ei ole veel programmiga liitunud,“ tõdes Sepp. Uus hindamine on plaanis kahe aasta pärast, siis jagatakse välja ka esimesed parima apteegi tunnustusmärgid.

Apteegiteenuse kvaliteedijuhis võimaldab apteekritel hinnata oma apteegi tegevust ja pakutavate teenuste kvaliteeti. Juhise üheksas peatükis käsitletakse nii ravimite kasutamise kui ka iseravimise nõustamist, apteegis pakutavaid lisateenuseid, ravimite valmistamist apteegis, apteegiruume, ravimite jt apteegikaupade käitlemist, juhtimist ja personalipoliitikat, apteegi sise- ja väliskommunikatsiooni, apteekrite elukestva õppe ja kutse-eetika küsimusi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.