Tallinna tervisekoalitsiooniks homme teemaks alkoholiga seotud probleemid

Homme, 21. oktoobril toimub Tallinna linnavalitsuses linna tervisekoalitsiooni laiendatud koosolek, mille teemaks alkoholitarbimisega seotud probleemid ja nende vähendamise võimalused.

"Alkoholi liigtarbimine on võtnud juba riiklikult ohtliku mõõtme ja ainus, millega saaks praegu otseselt seda  mõjutada, on piirangud," ütles abilinnapea Merike Martinson. "Omavalitsuse käed on lühikesed, kuid püüame kasutada kõiki juriidilisi võimalusi, mis lubavad omavalitsusel omapoolseid samme astuda, nagu oleme kord juba öise müügi keelustamisel teinud," lisas ta.

Seekordsel tervisekoalitsiooni koosoleku juhatab sisse linnapea Edgar Savisaar, Marje Josing Eesti Konjuktuuriinstituudist esitab Eesti alkoholitarbimise statistika, Tervise Arengu Instituudi spetsialistid Tiia Pertel ja Mariliis Tael kõnelevad toetavatest tegevustest alkoholi liigatarbimise vähendamisel ja linnakantselei õigusdirektor Priit Lello tutvustab kohaliku omavalitsuse juriidilisi võimalusi alkoholi müügi piiramisel.

Tallinna tervisekoalitsioon loodi 2008. aastal linnavalitsuse alalise komisjonina. 35-liikmeline tervisekoalitsioon koosneb linna ametite ja linnaosade juhtidest, Tallinna tervisekaitsetalituse juhist, linnavolikogu liikmetest, Tallinna ülikoolide ja mittetulundusühingute esindajatest ning teistest olulistest otsustajatest. Selle tööd juhib linnapea, aseesimees on Tallinna abilinnapea sotsiaalhoolduse, tervishoiu, narkomaania ja AIDS-i ennetustegevuse valdkonnas.

Koosolek algab homme kell 14 linnavalitsuse saalis 4. korrusel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.