Ester Öpik: meessoost õdede osakaal näitab kasvutrendi

Eile TAI poolt avaldatud tervishoiutöötajaid puudutavast statistikast tuli väja, et mullu novembri seisuga töötas Eestis 7428 õde ja ainult 1,7% neist  olid meessoost.

Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik ütles numbreid kommenteerides, et Eestis näitab meessoost õdede osakaal kasvutrendi ja tervishoiu kõrgkoolidesse pürgib igal aastal ühe enam mehi. Meeste seas on populaarseimad õenduserialad intensiivõendus ja vaimse tervise õendus. "Kindlasti võiks meesüliõpilasi tulla meie valdkonda senisest enam õppima ja tööle," leidis õdede liidu juht.

"Soome näitel võib hinnanguliselt öelda, et meessoost õdesid on umbes 10% õeskonnast," ütles Öpik ja lisas, et Põhjamaades on õendus iseseisva kutsevaldkonnana olemas olnud pikka aega. "Neis riikides ollakse teadlikud õenduse karjääri võimalustest ning stabiilselt kerkivast töötasust, mis ei jää alla riigi keskmisele palgale. Need võimalused meelitavad mehi õendusalale," rääkis ta.

Eestis on riiklikult võetud eesmärgiks 1000 inimese kohta 9 õde. Täna on suhtarv 1000:6,8 õde. Puudu on 4000 õde. Vastavale tulemusele on jõudnud ka Tartu Ülikooli professor Raul-Allan Kiivet oma uurimistöörühmaga.


 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.