Eesti Apteekrite Liit:  õiguskantsleri otsus perearstide kohta rõõmustab meidki

Õiguskantsler Indrek Tederi arvamus, et perearstipraksiste puhul on omandipiirang igati õiguspärane, rõõmustas ka Eesti Apteekrite Liitu.

 „Oleme väga rahul, et õiguskantsleri arvates ei ole perearstipraksiste omandipiirangutes vastuolusid,“ sõnas Apteekrite Liidu esinaine Ülle Rebane. „Kui perearstide puhul on omandipiirang õiguspärane, siis kuidas saaks apteekide puhul teisiti olla? Oleme ju mõlemad esmatasandi tervishoiu osad ja ka  apteekrite jaoks on sõltumatuse tagamine ülioluline. Kaalul on ju usaldussuhe patsiendiga. Rõõm on tõdeda, et oleme alati olnud õigel teel, et tagada omandipiirang ka apteekidele,“ lisas Rebane.

Õiguskantsleri menetlus sai alguse mais, kui Apteekrite Liit saatis õiguskantslerile kirja, kus küsis, kui õiguskantsler tahab kaotada apteekide omandipiirangud, siis tuleks kahtluse alla seada piirangud ka advokaadibüroode, audiitoriühingute, notaribüroode ja perearstipraksiste osas. Kirja eesmärk oli toona kriipsutada alla diskrimineeriv lähenemine apteekrite omandipiirangu ideele.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.