Uuest aastast suureneb perearstide uuringufond

Sel aastal tõusis perearstide rahastamine eelnevaga võrreldes ligi 11% ning järgmisel aastal suureneb esmatasandi arstiabi eelarve 8%, sealhulgas suureneb ka perearstide uuringufond, edastas ERR Uudised.

"Sellega suureneb perearsti võimalus tellida patsiendi raviks vajalikke uuringuid. Perearsti ei pea muretsema, et tema uuringufond läheb lõhki," rääkis haigekassa juht Tanel Ross ERR-i raadiouudistele.

Järgmisest aastast lisanduvad ka e-konsultatsioodele uued erialad - hematoloog, neuroloog ja pediaater. Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen sõnas, et kui praegu on perearstidel võimalik e-konsulteerida erialaarstidega Põhja-Eesti regionaalhaiglast, siis loodetavasti lisandub peagi ka Tartu Ülikooli Kliinikum.

Diana Ingeraineni sõnul on teavituskampaania läbi viimine hea võimalus lahti seletada, kuhu ja millise murega patsient pöörduma peaks.

“Perearsti meeskond on laienenud, juurde on tulnud pereõde, kelle poole võib alati tervisemuredega pöörduda ja kes oskab vajadusel patsiendi perearsti juurde edasi suunata või vajalikud uuringud läbi viia enne perearstile suunamist," rääkis Ingerainen.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.