ITK käis esimese haiglana töömessil ja leidis uusi kolleege

ITK osales sel aastal esimest korda töötukassa töömessil ning tõdes rõõmuga, et huvi pakutavate töökohtade vastu oli suur, kirjutab ITK novembrikuu siseleht.

Personaliosakonna juhataja Arne Liim ja vanemspetsialist Sirje Org rääkisid täpsemalt sellest, milliste kanalite kaudu haigla uusi töötajaid leida püüab ning mis on meie eelised tööandjana.

Sel aastal osaleti esimest korda ka töö messil ning tuli välja, et varem pole ükski tervishoiuasutus sel moel töötajaid otsinud. „Võib julgelt väita, et töömessil näidati Ida-Tallinna Keskhaigla vastu üles suurt huvi ning kaasa võetud töökuulutusi jagasime umbes 500. Lisaks täideti rohkelt ankeete ning uuriti tööpakkumiste kohta lähemalt. Praegu on veel vara kokkuvõtteid teha, kuid puhastusteenindajate, toitlustajate ja klienditeenindajate otsing läks kõige edukamalt," sõnas Sirje Org. „Eks lõplik tulemus selgub pärast seda, kui osapooled on omavahel vestelnud,“ lisas personaliosakonna juhataja. „Kuna puhastus-, toitlustus- ja klienditeenindajad on töötasu suhtes tundlikud, ollakse juba ka väiksema palgakõikumise korral valmis töökohta vahetama. Uue töötaja leidmisel on oluline, et inimene tuleks kohale ning tutvuks meie haigla töötingimustega, siis saame juba edasi rääkida,“ lausus Liim.

Millistest töötajatest on haiglas praegu kõige enam puudus?

Haiglal on puudus õendus- ja hoolduspersonalist, klienditeenindajatest ning koristajatest. Põhilised kanalid, mida töötajate otsingul kasutatakse, on sise- ja välisveeb, haigla Facebooki lehekülg ja CV Keskus. Lisaks oleme otsinud töötukassa kaudu klienditeenindajaid ja koristajaid. Õdede leidmisel oleme pöördunud ka otse tervishoiukõrgkooli, kust oleme leidnud lõpetajate seast mitmeid toredaid kolleege. Lisaks hoiavad osakonna õendusjuhid silmad lahti meie maja praktikantide seas, märgates neid, kes võiksid tulevikus siin ehk tööle asuda. Oluline on luua hea tunne ja meeldiv töökeskkond töötajale, nii et ta soovib siia tööle tulla ja ka siia jääda.

Kas uusi töötajaid on lihtne leida?

Tuleb tunnistada, et iga aastaga läheb järjest raskemaks leida tööturult töötajaid. Üha rohkem on tegureid, mis mängivad uue töötaja leidmisel tähtsat rolli. Uue tendentsina saab välja tuua ka seda, et enam ei soovita ületunde teha. Üha enam hinnatakse vaba aega ning soovitakse pere ja lastega aega veeta, nii et kui töötaja on oma tunnid täis teinud, siis lisatööd enam teha ei soovita. „Ja muidugi ei saa üle ega ümber välismaale minekust, mis mõjutab ka meid töötajate leidmisel,“ lisas personaliosakonna vanemspetsialist Sirje Org. „Töömessi teisel päeval oli terve tuba välisfirmade ja -riikide esindajad täis ja seal oli tunglemine väga suur. Paraku on välisriigis suurem palk, mille vastu meie ei saa,“ tunnistas Org. See-eest ei mõelda aga alati, et välismaal on elu kallim. Aga need, kes välismaale lähevad, need ka sinna jäävad mõneks ajaks. Minejateks on peamiselt noored ja need, kes lähevad teadlikult pensioni pärast. „Tallinnas on kolm haiglat ja töötajate leidmisel mängib rolli palk, pere ja välismaale minek, mistõttu on üha raskem leida häid töötajaid,“ tunnistas ka Arne Liim.

Arstide ja õdede puhul on võimalik juba varem töötajast või siis kandidaadist ülevaade saada, sest ollakse haiglas nii praktikal kui ka abiõena, abiarstina või residendina tööl. Selliste tööperioodide jooksul saavad nii töötaja kui ka tööandja aru, kas sobitakse omavahel. Kui kliinilise personali otsimisel on ITK konkurentideks teised haiglad, siis mittekliinilise töötaja või tugiteenistuse poolelt kandideeritakse teiste ettevõtetega ehk kogu Põhja-Eesti tööjõuturul.

Millised on haigla kui tööandja eelised?

„Tahaks loota, et meie eelised on paindlik tööaeg, hea töökeskkond, nüüdisaegsed töövahendid ning meeldiv suhtlemine kolleegide ja patsientidega. Kuna palganumbrid on eri haiglates suhteliselt sarnased, siis loeb isiklik lähenemine, suhtumine töötajas se,“ sõnas Liim.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.