Kruuse: toetan palgatõusu eelkokkulepet

Täna sõlmisid riikliku lepitaja ettepanekul Eesti Arstide Liit, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit, Eesti Õdede Liit, Eesti Kiirabi Liit ning Eesti Haiglate Liit eelkokkuleppe, mis arvestab lepitaja poolt 16. oktoobril tehtud ettepaneku tingimusi.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse toetab tervishoiutöötajate rahumeelselt sõlmitud eelkokkulepet palgatõusuks. „Kahe nädala pärast toimuval haigekassa nõukogu koosolekul arutame võimalikke variante tervishoiutöötajate palgatõusuks. Oluline on siiski, et meedikute palgatõus ei tuleks patsientide, ravikvaliteedi ja järjekordade arvelt,“ ütles minister Kruuse.

Kehtiva kollektiivlepingu järgi on arsti miinimum tunnitasu 8 eurot, õel 4,5 ja hooldustöötajal 2,6 eurot tunnis. Partnerite vahel sõlmitud eelkokkuleppe järgi soovitakse alates jaanuarist 2015 arsti miinimum tunnitasuks 9 eurot, õe puhul 5 ning hooldajale 3 eurot tunnis.

Eesti Haigekassa nõukogu koosolek toimub 25. novembril.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.