Tsahkna: väga tore, et Neivelt diskussiooni algatas

Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees, IRLi liige Margus Tsahkna ütles täna ettevõtja Indrek Neivelti välja käidud maksureformi ideede kohta, et väga hea, et keegi selle teema esile tõstis, paljud tema ideed on head.

Neivelt tegi ettepaneku vähendada ravikindlustusmaksu 6% peale ja suunata osa alkoholi- ja tubakaaktsiisist ravikindlustuse reale. Samuti tegi ta ettepaneku kehtestada n-ö magusamaks rämpstoidule ja ebatervislikule söögile.

Tsahkna sõnul on need head ettepanekud. "Ilmselge, et oleme maksusüsteemiga hetkel stagnatsioonis. Ma kordaks president Ilvese sõnu, et see, mis meid on siia kokku toonud, ei vii meid edasi," rääkis ta. "Kõige üle tasub arutada, mida Neivelt esile tõi."

Tsahkna viitas ka IRLi ja Neivelti ühisosale: kui IRL soovib kuni 500eurosed palgad vabastada tulumaksust, siis Neivalt teeb sama soovituse 400eurose palgani. "Ta jättis ainult täpsustamata, kas see puudutaks ka palkasid üle selle. Meie puhul on efekt kuni umbes 843eurose brutopalgani," lisas Tsahkna.

Magusamaksu osas märkis ta, et see on hea mõte, kuna suunaks rohkem tervisliku eluviisi poole. Tsahkna sõnul peaks haigekassagi senisest rohkem tegelema tervisennetuse ja tervislike eluviiside temaatikaga, mitte tagajärgedega.

Sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa vähendamise kohta seniselt 13%-lt 6% peale sõnas ta, et nii töötaja- kui ka tööandja otseseid makse tulekski vähendada ja asendada need kaudsete maksudega. "Seda suunda me toetama," lisas Tsahkna. "See pole radikaalne ettepanek. Hea, et ta tuleb välja sellise ettepanekuga."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.