Kai Kimmel: Turundusleping ei võta iseseisvust

Tänasel Meditsiiniuudiste ravimiseminaril andis ülevaate iseseisvatest apteekidest Apteekrite liidu juhatuse liige Kai Kimmel.

Kimmeli sõnul on valdav osa neist 171 seotud Tamro või Magnumi turundusketiga. Selliseid apteeke, millel ei ole ka turunduslepinguid, on 35. "Ma väidan, et kõik need 171 apteeki on siiski iseseisvad. Turunduslepingus lepitakse kokku, kui suure protsendi tellib apteek oma ravimeid näiteks Tamrolt. Selle vastu saab ta Tamrolt soodusprotsendiga tervisetooteid. Tehakse ka muid ettepanekuid, kuid ma ei pea nendega nõustuma," rääkis Kimmel.

"Ma tõesti tunnen, et see, et ma olen lepingulistes suhetes hulgifirmaga, ei mõjuta mind kuidagi ja ma ei tunne, et ma olen Tamro kontrolli all," rääkis Kimmel. "Keti apteegid seda kindlasti väita ei saa. Näiteks tuli minu juurde hiljuti üks ketiiapteegi proviisor, kes kurtis, et võhiklik omanik käseb neil nüüd sekspoe kaupa müüma hakata. See proviisor arvas, et nüüd on aeg apteegist lahkuda."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.