Rapla haigla vajab oodatust rohkem investeeringuid  

Eelmisel kolmapäeval käis koos töögrupp, kes tegeleb Rapla maakonnahaigla võrgustumisega PERH-iga, kirjutas ajaleht Raplamaa Sõnumid.

Haigla poolt võtsid koosolekust osa nõukogu esimees Kalle Palling, ROL-i esimees Margus Jaanson ja haigla juhataja Aivar Tooming. PERH-i esindas juhatuse esimees Tõnis Allik koos oma meeskonnaga. Päevakorras oli funktsionaalse arengukava I ja II etapp.

Haigla ümberehitus on projekteeritud ja välja on arvutatud ka ruutmeetrite vajadus. Sellest tulenevalt on koostatud ruumiline programm, milline haigla välja võiks hakata nägema ja milline saab tulevikus olema funktsionaalsus.

Haigla ruumiprogramm näeb ette enamiku ruumide ümbertõstmist, et moodustuks loogilisem tervik. See tähendab aga omakorda oodatust suuremat investeeringute vajadust. Teiselt poolt saame Pallingu sõnul selle tulemusel ühe suurepäraselt läbi mõeldud haigla. Uut pinda juurde ehitama palju ei hakata. Lisandub umbes neljandik ruutmeetreid võrreldes praegusega. Haigla saab keskmise galerii juurde kaks juurdeehitist. Enamik ruume mahutatakse aga olemasolevatele pindadele. Ikka nii, et ruumi võimalikult efektiivselt ära kasutada.

Palling ütles, et suurenenud investeeringute vajadusest midagi katki ei jää - puuduolev raha tuleb juurde leida ja muid variante ei ole. Järgmiste sammudena tuleb leida rahastamismudel ja leppida kokku ajagraafikus. Osa rahast tuleb PERH-i investeeringust. Samas tuleb vaadata üle ka haigla enda laenuvõimekus ja Euroopa rahadega seonduv.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.