Leht: Kruuse vassis rahanumbritega

Töövõimereformi vedav minister Urmas Kruuse vassis kolmapäevases ETV saates «Foorum», kui väitis, et Eesti võib töövõimereformiga venitamisel kaotada mitukümmend miljonit eurot euroraha, kirjutab Postimees.


Töö-ja terviseminister Urmas Kruuse ütles «Foorumis»: «Aastal 2018 Euroopa Liit vaatab, kas vahearuanne on täidetud. See tegelikult tähendab seda, et 2018. aastaks peaksime olema täitnud juba vaheeesmärgi. Kui me neid ei täida, siis ülejäänud raha me endale ei saa. Ehk osa raha, ja need pole mitte ainult paar miljonit, vaid mitukümmend miljonit jääb meil saamata,» rääkis Kruuse.

Minister eksis, sest kui üldse, siis tegelikult ei ole õhus mitte mitukümmend miljonit, vaid 13,7 miljonit nn tulemusreservi raha. Kogu reformiraha, mis otseselt töövõimereformile Euroopast tuleb, on 170 miljonit eurot.

«Kui tahate lingvistiliselt öelda, et 13,7 miljonit, mis on rahandusministeeriumi arvutus meie jaoks, mille alusel ma seda väitsin, on väike liialdus võrreldes mitmekümne miljoniga, siis see võimalus teil on,» vastas Kruuse Postimehe viitele, et ta telesaates hämas või lausa valetas. «Minu jaoks tähendas mitukümmend rohkem kui kümme, sest mul ei olnud täpselt meeles, kas see oli 13,7 või 15,7,» selgitas minister. «Ma ei ole kordagi öelnud, et reformi edasilükkamine võib meid rahast ilma jätta. Ilma jääme rahast juhul, kui jätame reformi üldse tegemata.»

Loe pikemalt Postimehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.