Alkoholi ostmisel küsitakse dokumenti ainult igalt neljandalt noorelt

Tervise arengu instituudi korraldatud uuringust selgus, et alkoholi ostmisel küsitakse poodides vanust näitavat dokumenti ainult 26 protsendil juhtudel.

Alates 2013. aasta juunist peab kaubandusettevõtetes alkoholi ostul dokumenti küsima kuni 30-aastastelt noortelt. Tervise arengu instituudi tervise edendamise osakonna vanemspetsialist Mariliis Tael rääkis intervjuus ETV saatele "Terevisioon", et uurimiseks, kui kerge või raske on noortel alkoholi poodidest kätte saada, tegid suvel 18-aastased neiud ja noormehed kontrolloste 260 kaupluses üle Eesti, vahendasid ERR uudised.

"Me saime teada seda, et alkoholi ostmisel küsitakse dokumenti põhimõtteliselt iga neljanda ostu korral," ütles Tael. "[---] Ja me vaatasime täpsemalt ka, kuidas dokumendi küsimine erineb asutuseti. Meil olid erineva suurusega poed - väiksed, keskmised, suured - ja tanklad. Ja kõige rohkem paistsid silma siis suured poed, kus dokumendi küsimine oli 43%. Ülejäänud poodides jäi see 22 ja 27 protsendi vahele."

Samuti selgus, et maapiirkondades küsitakse dokumenti harvemini kui linnades.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.