Esimesed annetuste eest muretsetud esmaabipaunad saadeti Ukrainasse teele

MTÜ Vaba Ukraina saatis täna Kiievi poole teele esimese koguse esmaabivahendeid, mis on soetatud heategevuskampaania „Eestilt Ukrainale” tehtud telefoniannetuste eest.

Esimeses saadetises on kokku 80 individuaalset esmaabipauna, milles igaühes þgutt, rõhkside, kolmnurkrätik, termolina, plaastrid ja sidemed. Kokku saadetakse Ukrainasse 600  esmaabivahendite komplekti.

MTÜ Vaba Ukraina esindaja Kuido Külma sõnul on Eesti võimalustest hetkel võetud maksimum ja laod vajaminevatest toodetest tühjaks tehtud: „Järgmise partii komponendid saabuvad kohale novembri lõpus, esmaabipaunasid juurde valmistav tehas Viljandis lubab uusi saadetisi detsembris.” Osa vahendeid tellitakse ka USA-st, kus hinnad on märksa madalamad kui Euroopa Liidus.

Eesti annetajate raha eest soetatud esmaabipaunad liiguvad esmalt Kiievisse, kus need antakse üle ühingu partnerorganisatsioonile „Patriot“. Ühing korraldab saadetise edastamise Ida-Ukraina konfliktipiirkonnas võitlevatele Ukraina armee ja rahvuskaardi üksustele. Individuaalsed esmaabikomplektid väljastatakse võitlejatele pärast nõutava väljaõppe läbimist, arstide ja parameedikute seljakotid lähevad üksuste meditsiinipersonalile.

Eestlased on ukrainlastele meditsiiniabi saatnud juba alates varasuvest, kokku on teele käinud 78 suuremat ja väiksemat täisvarustuses seljakotti jao- ja rühmameedikutele, 131  individuaalset esmaabipauna ning 37 alusmatt-kanderaami, kunstliku hingamise aparaat polgule Donbass ja mitmesugust muud meditsiinivarustust. Ukraina võitlejate hulgas on Eestist saadetav meditsiiniabi oma kvaliteedi tõttu väga oodatud, sisaldades neid vajalikke esmaabivahendeid, mida Ukrainas on raske, kui mitte pea võimatu saada.

Ühingu eestvedajate kinnitusel võivad annetajad olla kindlad, et saadetised jõuavad õige aadressaadini. „Meil on väga tihe internetisuhtlus oma Ukraina partneritega, nad saadavad meile foto igast kohale toimetatud ja üksustele üle antud pakist,“ sõnas Kuido Külm. „Samuti käis meie ühingu esindaja hiljuti Kiievis ja kohtus isiklikult nii „Patrioti“ eestvedajate kui ka autojuhtidega, kes meie pakke ATO tsooni toimetavad.“

Heategevuskampaania „Eestilt Ukrainale” raames avatud annetusliinidele on tehtud annetusi enam  kui 220 000 euro eest. Koos otse ühingu kontole annetatud summadega ületab Eesti elanike toetus Ukraina kaitsjatele veerand miljoni euro piiri.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.