Kruuse: peame lastele üle andma tervema Eesti

Täna toimub Tallinnas Tervise Arengu Instituudi korraldatav juba kuues alkoholikonverents, mille eesmärk on toetada Eesti alkoholipoliitika kujundamist ja liigtarbimisega seotud kahjude vähendamist.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul on alkoholipoliitika kaks peamist prioriteeti takistada alkoholi kättesaadavust alaealistele ja vähendada alkoholiliigtarvitamist. „Tahame, et meie lapsed ei saaks alkoholi kätte ning ei harjuks seda ka tarvitama. Peame lastele üle andma tervema Eesti,“ ütles minister Kruuse alkoholikonverentsi avasõnades. „Eestis tarbitakse aastas 10,6 liitrit puhast alkoholi inimese kohta. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni hinnangul on iga elaniku kohta kuus liitrit absoluutset alkoholi aastas piir, millest rohkema puhul saab rahva tervis juba tõsiselt kahjustada. Roheline raamat seab lähemaks eesmärgiks, et Eesti elanikud tarbiksid maksimaalselt 8 liitrit inimese kohta. Alkoholi liigtarvitamisest tekkinud kahjud on nii tervisele, ühiskonnale kui ka majandusele väga suured,“ lisas minister.

Alkoholikonverents annab ülevaate Eesti alkoholiturust, noorte alkoholitarvitamisest ning haiguskoormusest. Kohal on ka esinejad Lätist ja Leedust, kes teevad ülevaate alkoholipoliitikast meie lähinaabrite juures.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.