Tartu Tervishoiu Kõrgkool suurendab koostööd gümnaasiumitega

Tartu Tervishoiu Kõrgkool sõlmib koostöölepped Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi, Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi ja Elva Gümnaasiumiga, mis annab nende koolide õpilastele võimaluse saada mitmekülgsemat tervishoiualast haridust.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli täienduskoolituse spetsialisti Liisi Orgi selgitusel annavad kõrgkooli materiaal-tehnilised tingimused ja suure praktilise kogemusega õppejõudude teadmised ka gümnasistidele hea võimaluse tervishoiu valdkonnaga tegelemiseks. „Selliselt saavad noored juba gümnaasiumis käies huvipakkuva valdkonnaga süvitsi tegeleda,“ selgitas ta ja lisas, et tervishoiust huvitatud gümnaasiuminoored on leidnud kõrgkoolist enda uurimistöödele juhendajaid, samuti on kõrgkool ka varasemalt pakkunud valikaineid gümnasistidele. Nimelt on kõrgkoolil juba sõlmitud koostöölepped Tartu Tamme Gümnaasiumi ja Viljandi Gümnaasiumiga.

Ka Kristjan Jaak Petersoni, Tartu Jaan Poska ja Elva gümnaasiumitele plaanib kõrgkool valikainetes pakkuda põnevaid loenguid ja seminare. Valikainetes käsitlevate teemade seas on näiteks tervishoiuteadlikkus, toitumine, haigestumine ja haigused, vaktsineerimine, meditsiiniuuringute ohutus jne. Lisaks teadmiste hankimisele on noortel võimalus läbi käelise tegevuse ka eluks vajaminevaid oskusi arendada, näiteks esmaabiõpet läbides.

Koostöölepingute allkirjastamine toimub kõrgkooli 203. aastapäeval, 20. novembril.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.