Sulev Kõks nimetati Vietnami Hue meditsiini- ja farmaatsiaülikooli külalisprofessoriks

Tunnustamaks Tartu ülikooli teadlaste pikaajalist edukat rahvusvahelist teaduskoostööd vietnamlastega, anti Tartu ülikooli professor Sulev Kõksile Vietnami Hue meditsiini- ja farmaatsiaülikooli külalisprofessori tiitel.

Auavaldus tehti teatavaks Tartu ülikooli delegatsiooni viibimisel Hue meditsiini- ja farmaatsiaülikoolis. Tartu ülikooli delegatsioon, sh teadusprorektor Marco Kirm, arutas meditsiini- ja farmaatsiaülikooli rektoriga doktorantide programmi loomise ideed. Samuti vaadati tagasi juba toimunud koostööle. Tartu ülikoolist õpib Vietnamis nimetatud ülikoolis kaks doktoranti.

Professor Sulev Kõks on oma meeskonnaga pikaajaliselt arendanud Vietnami meditsiiniharidust ja osalenud aktiivselt vietnamlastest meditsiiniõppejõudude koolitamisel nii Vietnamis kui ka Eesti. Tartu ülikoolis on vietnamlased käinud näiteks TÜ arstiteaduskonna teadlaste töövarjuks.

TÜ teadlaste ja vietnamlaste koostöö näol on tegemist ambitsioonika ja ulatusliku projektiga, mida toetavad Eesti haridus- ja teadusministeerium, Eesti välisministeerium, keskkonnaministeerium ja maailmapank.

Senine koostöö on toimunud peamiselt ortopeedia, reproduktiivmeditsiini ja stomatoloogia valdkonnas. Lisaks Sulev Kõksile osalevad Vietnami koostöömeeskonnas dr Aivar Ehrenberg, professor Andres Salumets, dotsent Aare Märtson, dotsent Katre Maasalu, professor Mare Saag jt.

Ehkki Vietnam tundub kauge riik, siis oma 100 korda suurema rahva ja haiguste arvuga võimaldab see koostöö Eesti teadlastel kiiremini ja paremini uurida haiguste tekkepõhjusi ja ravivõimalusi, mis toob otsest kasu eesti rahva tervisele.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

9. oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

september 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.