Autor: Kadi Heinsalu • 25. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Medicine Estonia klaster plaanib tegevust jätkata

2012. aasta kevadel tegevust alustanud meditsiiniteenuste ekspordi arendamisele suunatud klastri Medicine Estonia esimene projektiperiood lõppeb selle aastaga. Klastri esindaja teatas, et tegevust plaanitakse jätkata.

Kahe tegutsemisaasta jooksul on läbi viidud edukaid projekte ja huvi klastri tegevuse vastu aina kasvab, seetõttu on klastri juhatuse liikme, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimehe Tõnis Alliku sõnul plaanis tegevust jätkata ka uuel aastal. „Tegevuse jätkamisel on klastril kindlasti oluline panustada ka arendustegevustesse. Tänaseks teame palju paremini, millised on välispartnerite ootused meie teenuste osas ja parandust vajavaid teemasid on mitmeid. Oleme teadlikud, et meil on vaja koolitada inimesi ja disainida konkreetseid teenuseid sihtturu spetsiifilistest vajadustest lähtuvalt. Arendustegevustes on plaanis senisest rohkem teha koostööd  Eesti ülikoolide ja teadlastega,“ sõnas Allik.

Klastri juhatusse kuuluv Ida-Tallinna Keskhaigla turundusosakonna juhataja Inge Suder lisas, et klaster on aktiivselt tegutsenud erinevatel välisturgudel ja tänaseks on selge, et Eesti meditsiinisektori teenustel on tugev ekspordipotentsiaal. “Sügisel klastri liikmete seas läbi viidud uuring näitas, et liikmete  teenuste eksport Soome ja Venemaale kasvab käesoleval aastal 2013. aastaga võrreldes vähemalt 20%. See tähendab, et meid on välisturgudel märgatud ja klastri liikmete teenused on konkurentsivõimelised. Kuna turundus- ja müügitegevus väljapool Eestit nõuab aga järjepidevat tegutsemist, on vaja jätkata üheskoos panustamist,” selgitas Suder. Sellest tulenevalt ongi enamus klastri partnereid otsustanud klastri tegevusega edasi liikuda ning esitada EASile uus rahastamistaotlus. Klastriga liitumise soovi on avaldanud ka mitmed uued meditsiinisektori teenusepakkujad ning Inge Suderi sõnul on uued huvilised teretulnud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099