Gripi vastu vaktsineerib end haigla kulul vaid kümnendik personalist

Meditsiiniuudised küsis novembri keskel, kas ja kuidas on Eesti haiglad soodustanud tervishoiutöötajatele gripivastast vakstineerimist. Ehkki haiglad pakuvad võimalust personalil end vaktsineerida, jääb kaitsesüstimine kohati siiski tagasihoidlikuks.

Pärnu Haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnul korraldab Pärnu Haiglas töötajate vaktsineerimisi, seal hulgas ka gripi vastu, haigla infektsioonikontrolli üksus. "Eriti soovitame end vaktsineerida suuremas nakkusohus olevatel töötajatel, nt kiirabi, EMO, AIO ja nakkusosakond," kinnitas Vahula.

"Samas on vaktsineerimine Eestis vabatahtlik ja iga töötaja otsustada on, kas vaktsineerida end või mitte," lisas haigla juht. Sel sügisel on Vahula sõnul käinud ennast gripi vastu vaktsineerimas vaid ca 10% töötajatest.

Lääne-Tallinna Keskhaigla esindaja sõnul on nende haiglas oktoobrist kuni aasta lõpuni kõikidel töötajatel võimalik tööandja kulul end gripi vastu vaktsineerida. Vaktsineerimine on vabatahtlik ja toimub nakkuskliiniku polikliinikus või töötaja soovi korral tema töökohal (vastavas kliinikus või osakonnas).

"Nagu ka üldiselt elanikkonna seas, on ka meie töötajate seas huvi gripivastase vaktsineerimise vastu paraku tagasihoidlik ning vaktsineerimisse suhtutakse liigagi kergekäeliselt. Võimalust lasta end gripi vastu vaktsineerida kasutab ligikaudu 10-15% meie töötajatest," ütle ta. Kuigi selle aasta kohta haiglal veel lõplikku statistikat ei ole, on oodata umbes samasugust tulemust.

Aktiivsemalt lasevad end vaktsineerida keskhaigla nakkuskliiniku töötajad, sest nende seas on teadlikkus suurem ning kokkupuude grippi nakatunutega sagedasem. "Enamik meie nakkuskliiniku töötajatest on vaktsineeritud," lisas haigla esindaja. 

Ka Rakvere Haigla korraldab juhatuse esimehe Ain Suurkaevu sõnul gripi vastu vaktsineerimist haigla kulul kõigile oma töötajatele, kes selleks soovi avaldavad. Informatsioon kogutakse osakondade kaupa novembri keskpaigaks oli soovi avaldanud ja vaktsineeritud 94 Rakvere Haigla haigla töötajat. Proportsionaalsel on see ca 25% töötajate üldarvust. "Tõenäoliselt lisandub veel soovijaid," märkis Suurkaev.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.