ÄP: Ettevõtjad igatsevad sotsiaalmaksu lage

Teenusmajanduse koda pole jätnud jonni, pakkudes taas, et paika peaks panema sotsiaalmaksu lae. Muudatus aitaks Eestisse meelitada oma ala tippe, kirjutas tänane Äripäev.

Koda esitab lähiajal parlamendierakondadele oma ettepanekud ettevõtluskeskkonna parandamiseks, millest tähtsaimaks nimetavad nad ise sotsiaalmaksu ülempiiri loomist. Selle võiks siduda kolme keskmise palgaga, mis peaks tegema Eesti kõrgepalgalistele spetsialistidele ahvatlemaks. Selle aasta kolmandas kvartalis oli keskmine brutokuupalk Eestis 977 eurot.

Maksu ülempiir kehtib juba Lätis, kus see on 3866 eurot kuus. Lõunanaabritel on teenusmajanduse koja juhatuse liikme ja ettevõtja Jaan Pillesaare hinnangul seega selge eelis tippude riiki meelitamisel. “Võib-olla näib ebaõiglane, miks kõrgepalgalistelt vähem raha küsida, aga nemad toovad majandusse kõige rohkem raha ka tagasi,” lausus Pillesaar.

Koja juhatuse esimees Kaido Kaljulaid ütles, et kõigist koja ettepanekutest ongi tähtsaim sotsiaalmaksu oma, mille on nad ka varem esitanud. “See puudutab meie liikmeid kõige rohkem,” ütles Kaljulaid, kes nentis, et praegu on Eestis suurim mure tööjõumaksude kõrge tase. “Demagoogiliselt üritatakse seda eitada, aga tegelikult on fakt, et nii on.”

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.