Ülemiste hingamisteede nakkuste hulk püsib stabiilsena

Eelmise, 48. nädalal (24-30.11.) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3889 inimest, neist üle 55 protsendi olid lapsed. Haigestumine püsib stabiilsena, haigestumuse intensiivsus ei ole ületanud hooajale iseloomulikke näitajaid, teavitas terviseamet.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 109 korral ning 47 protsenti kõikidest registreeritud hägustustest olid viirusliku etioloogiaga, ülejäänud 53 protsenti põhjustasid erinevad mikroorganismid.

Laboratoorselt ühtegi gripijuhtu ei kinnitatud, peamiselt olid hingamisteede viirusnakkused seotud paragripi- (14,7%)  ja rinoviirustega (20,6%).

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 302,3. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus  Harjumaal, Narvas ja Läänemaal. Vanusrühmade järgi haigestuvad enim kuni 5 aastased lapsed.

Haigestumine Euroopa regioonis. Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut veel ei täheldata, üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhud registreeriti möödunud nädalal Bulgaarias, Hollandis,  Leedus, Luksemburgis, Maltas, Norras, Prantsusmaal, Saksamaal ja Soomes.   

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.