Autor: Violetta Riidas • 11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeeriumid toetavad maa-apteegi loomise seadust

Eelnõu eesmärk on tagada apteegiteenuse kättesaadavus väiksema nõudlusega (maa) piirkondades, kus üldapteeki ega selle struktuuriüksust ei ole ning lähim apteegi tegutsemiskoht jääb kohalike elanike jaoks kaugele.

Eelnõu kohaselt otsustab üldapteegi struktuuriüksuse asutamise vajaduse üle kohalik omavalitsusüksus – kas peetakse vajalikuks üldapteegi struktuuriüksuse olemasolu või korraldatakse elanikele ravimiabi teisiti piisavalt tõhusalt (näiteks internetiapteegi kaudu). Eelnõu kohaselt võib kohalik omavalitsusüksus ravimiametile taotluse esitada, kui lähim üldapteegi tegutsemiskoht jääb vähemalt 2000 ühe või mitme kõrvuti asuva kohaliku omavalitsuse territooriumil elavast elanikust kaugemale kui 30 kilomeetrit.

Eelnõu kohaselt kohustab ravimiamet väiksema nõudlusega piirkonnas apteegiteenust osutama sellist üldapteegiteenuse osutamise tegevusloa omajat, kes on Eesti suurematesse linnadesse (Tallinn, Tartu, Pärnu, Kohtla-Järve ja Narva) asutanud vähemalt kümme apteeki ja kelle tegutsemine on kõige tulusam. Ravimiamet võtab otsuse tegemisel arvesse üldapteegiteenuse osutaja ravimite käivet, üldapteekide arvu ja juba asutatud struktuuriüksuste arvu. Tegemist on kaalutlusotsusega, mille tulemusena leitakse asjakohaseim üldapteegiteenuse osutaja, kellele esitatakse üldapteegi struktuuriüksuse asutamise kohustus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099