Kümnendik narvakatest narkomaanid

Narva narkomaanide rehabilitatsioonikeskuse Sind Ei Jäeta Üksi juht Tatjana Magerova leiab, et riik on suutnud kontrolli alla saada HI-viiruse leviku narkomaanide seas, kuid võitlus narkomaania vastu on ette kaotatud, sest see on ülitulus äri ning narkoärikad on riigivõimust alati kahe sammu võrra ees, kirjutas ERR Uudised.

Nimetatud rehabilitatsioonikeskus tegutseb Narvas juba 17 aastat. Narvas võib Magerova arvates olla kuni 6000 narkomaani, umbes 10 protsenti elanikkonnast. Keskuse juht ütles ERR-i raadiouudistele, et neil on piirilinnas 3000 klienti, kellelt saadakse teavet narkoturul toimuvast.

„Raskemaid looduslikku päritolu narkootikume tõrjuvad välja sünteetilised mõnuained. Rahutunnet tekitavate uimastite asemele tulevad aktiivsust suurendavad uimastid, sest elu on tempokamaks muutunud. Suuna näitab ette Venemaa, kui seal midagi uut tekib, siis varsti on see ka Narva narkoturul. Soolad, suitsetamissegud ja isegi niinimetatud 3D narkootikumid, mis tekitavad narkomaanil ruumilise lennutunde. Aga suurima turuosa moodustavad ikka traditsioonilised heroiin ja amfetamiin,“ rääkis Magerova.

Narkomaania hõivab tema sõnul rohkem üha nooremaid ja naisi. Kui 15 aastat tagasi oli naisi Narva narkomaanide seas vaid 10 protsenti, siis täna on neid 40.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.