Aasta Arst on Andrus Loog 

Täna, 22. detsembril kell 12.00 anti Taastuva Kirurgia Kliinikus Aasta Arsti tiitel kirurg Andrus Loogile. 13. Eesti Aasta Arstile andis Ivo Lille klaasskulptuuri üle Evelin Ilves.

Eesti Tervise Fond ning portaali www.arst.ee <http://www.arst.ee>  lugejad valisid Eesti Aasta Arstiks 2014 veresoontekirurgi dr Andrus Loogi, kes töötab Taastava Kirurgia Kliinikus ning on ühtlasi ka selle juht.

„Aasta arsti valimine oli tänavu keerulisem, kuna patsiendid esitasid www.arst.ee <http://www.arst.ee>  portaali kaudu ligi 270 kandidaati,“ sõnas Eesti Tervise Fondi juhataja dr Eero Merilind. „Žürii kaalus kõiki ettepanekuid ning otsustas dr Andrus Loogi kasuks, sest  hindame kõrgelt tema keerulist ja ülimat täpsust nõudvat tööd ning ka oskust selle töö jaoks võimekas meeskond kokku tuua.“

„Märgilise tähtsusega oli ka asjaolu, et dr Loog on ühe esimese  erakliiniku asutaja  ning juht juba 21 aastat. 1993. aastal, kui  Taastava Kirurgia Kliiniku eelkäija Keila Südamekliinik loodi, oli see esimene eriarstiabi pakkuv raviasutus Eestis. Vaatamata rasketele aegadele on Taastava Kirurgia Kliinik eeskujuks, kuidas tarkus ning pühendumine käsikäes  annavad  hea  tulemuse,“ rääkis Eero Merilind.

Lisaks kirurgitööle juhib dr Andrus Loog Euroopa Liidu teadusarenduse projekti, mis uurib rasvast pärinevaid regeneratiivrakke ning nende võimet luua uusi veresooni, et seeläbi päästa jalgu amputatsioonidest.

Dr Andrus Loog on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja õppinud samas aspirantuuris. Aastatel 1991-1992 jätkas ta õpinguid Texase Ülikoolis Ameerika Ühendriikides ning töötas külaliskirurgina maailma suurima töömahuga südame- ja veresoontekirurgia keskuses Texas Heart Institute’is, mille järel töötas 1992. aastal assisteeriva kirurgina Indiana-Ohio Heart’i haiglas.

Dr Andrus Loog on Eesti kirurgide assotsiatsiooni juhatuse liige, Eesti Veresoontekirurgide Seltsi juhatuse esimees, Rakuravi klastri juhatuse liige ning kuulub rahvusvahelistesse erialaühendustesse.

Aasta arsti valisid portaali www.arst.ee <http://www.arst.ee>  lugejad ning žürii, mille koosseisu kuulusid dr Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor  Margus Viigimaa, Rahvusvahelise Tervisedenduse Assotsiatsiooni asepresident dr Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, selle eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine. Eesti Tervise Fond annab tänavu Eesti Aasta Arsti tiitli juba 13. korda.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

18. detsember 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.