PJV Hooldusravi töötas 2013. aastal kahjumiga

PJV Hooldusravi  allkirjastas detsembris oma 2013. aasta majandusaruande, kust selgub, et mullu töötas asutus kahjumiga, aruandeaastal jäädi 98 333 euroga miinusesse.

Aasta varem, 2012. aastal oli kahjum koguni 501 687 eurot. Aruandes tuuakse välja, et 2013 aastal töötas sihtasutus kahjumiga, mis tuleneb peamiselt juriidilistest ja erakorralistest kuludest ning samuti kõrgetest hoone ekspluatatsiooni kuludest, mis on tingitud taristu kommunikatsioonide amortisatsioonist. 2013 aasta jooksul suudeti majanduslikku olukorda oluliselt parandada ruumiprogrammi optimeerimise, köetavate pindade vähendamise ja teenuste mahu suurendamise ja hankijate vahetamisega.

Sihtasutuse müügitulu oli 2013. aastal 1 338 945 eurot, aasta varem 1 872 037 eurot. Ravirahastamise leping on sõlmitud Eesti Haigekassa Harju osakonnaga. Sihtasutuse muudeks sissetulekuteks on muud tasulised teenused ja ruumide üürimine. Muud tulud 2013. aastal olid 972 884 eurot.

2013 aastal osutas sihtasutus teenuseid Keila haiglas 105 voodikohaga. Töötajaid oli keskmiselt 75, töötasu maksti 752 266 eurot (aasta varem oli töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale 120 ja töötasu maksti 947 917 eurot).

Lühiajalisi kohustusi kokku oli ettevõttel 2013. aastal 2 711 779 eurot ja pikaajalisi kohustusi 2 941 848 eurot. Aruandes kinnitatakse, et vastavalt rahavoogude prognoosile suudab ettevõte katta kõik lühiajalised kohustused.

Ettevõte on vähendanud tegevuskulutusi ning tõstnud põhitegevuse efektiivsust, mistõttu on 2014. aasta septembri lõpuseisuga ettevõte põhitegevus ennast tasuv ja jätkusuutlik kuni renoveerimistööde lõpetamiseni, kinnitab ettevõte. Sihtasutuse asutajaettevõttega osaühing Benefit Keila Ravikeskusega sõlmitud kokkuleppe kohaselt on asutaja valmis majandusraskuste korral sihtasutust viivitamatult finantsiliselt toetama ja tegema lisainvesteeringuid sihtasutuse majandustegevuse jätkuvuse tagamiseks.

Koostöös sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumiga on kinnitatud Euroopa Regionaalarengu Fondi toel tehtava Keila haigla hoone renoveerimistööde uus ajagraafik ja on antud sotsiaalministeeriumi poolsed kinnitused projekti vastavusest kõigile esitatavatele nõuetele, kinnitab PJV Hooldusravi oma detsembris allkirjastatud majandusaasta aruandes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

18. detsember 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.