Tallinna poekülastajad annetasid vähihaigete ravi toetamiseks üle 5100 euro

Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu” kogus viiel päeval avalikult annetusi kahes suures kaubanduskeskuses ning Stockmanni kaubamajas. Kaupluste külastajad annetasid vähihaigete heaks fondi kokku rohkem kui 5100 eurot.

 „Eesti inimene on heategevuse suhtes kohati ettevaatlik,“ ütles vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. „Aga sügaval südames ta tahab teha head, mõistes, et väiksemgi heategu tervendab seesmiselt – teeb paremaks inimeseks.“

 „Annetuskasti ning pangaterminaliga suurpoodides seistes kogesin väga erinevaid emotsioone: kohtasin inimesi, kes toetasid suure rõõmu, äratundmise ja osavõtlikkusega, kuid oli ka neid, kes pöörasid pilgu eemale,“ rääkis Toivo Tänavsuu. „Kohtasin inimesi, kes otsisid vähihaigete jaoks välja oma viimased sendid. Teistel jällegi ei olnud raske kasti pista suuremaid sularahakupüüre. Oli noori, oli vanu. Oli neid, kes tulid ja lausa kallistasid, kiskudes silmanurgast vägisi pisara välja. Mõni kallas kogumiskasti kogu oma mündivaru, tehes päeva lõpuks selja kangeks.“

„Suur tänu vähihaigete nimel teile kõigile,“ sõnas Tänavsuu. „Ainult tänu heldetele annetajatele saame kinkida abivajajatele täisväärtuslikke elupäevi. Külmemad ja skeptilisemad pilgud aga võimaldavad meil innukalt jätkata eestimaalaste südamete soojendamist ning heategevuse kui elustiili propageerimist. Kingime üheskoos elu ka 2015. aastal!”

„Kingitud elu” kogus pühade eel ja ajal avalikult annetusi viiel päeval. 8. novembril ja 20. detsembril koguti vähihaigete tarvis raha Rocca al Mare keskuses ning 13. detsembril Kristiine keskuses. Stockmanni kaubamaja külastajad said abivajajaid toetada 23. ja 30. detsembril.

2014. aastal toetas vähiravifond „Kingitud elu” kümne haigekassa toeta jäänud eestimaalase vähiravi. Abivajajad olid vanuses 20-76.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

18. detsember 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.