Bayer kaevati beebipillide pärast kohtusse

Noor sakslanna väidab, et Saksamaa ettevõtte Bayeri beebipillid põhjustasid talle pöördumatuid terviseprobleeme.

Sakslanna Felicitas Rohrer kaebas Yasminelle’i nimeliste beebipillide pärast kohtusse mõjuka ravimiettevõtte Bayeri, vahendas Postimees.  Noor naine väidab, et beebipillide tõttu tekkis tal pulmonaalne emboolia – eluohtlik verehüüve kopse varustavas veresoones.

Patisendid on  Bayerit seoses pillidega Yasminelle ja Yaz süüdistanud ka varem. Süüdistused on seotud toimeainega drospirenoon ja seni on Bayer kohtuvälistes kokkulepetes maksnud ainuüksi USA-s ligikaudu 10 000 naisele peaaegu 1,8 miljardit eurot valuraha. Kuid Rohreri juhtum on rahvusvahelise ravimiettevõtte kodumaal Saksamaal sümboolne, sest Bayer on seal farmaatsiasektori võrdkuju.  

Rohrer nõuab Bayerilt kokku 200 000 eurot kahjutasu, kuid raha ei saa tema sõnul olematuks teha seda, mille ta on pidanud läbi elama. «Tegelikult loodan ma õigluse jaluleseadmist,» ütles Rohrer, kes loodab, et Yasminelle’i müümine keelatakse.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.