Uus Eesti e-tervise strateegia sai valitsuselt heakskiidu

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo
Sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo

Valitsus kiitis eilsel kabinetinõupidamisel heaks riigikantselei juurde loodud rakkerühma väljatöötatud „Eesti e-tervise strateegia 2020“. See on tervishoiu osaliste ühisarusaam, kuidas digitaalsete lahendustega aidata Eestis kaasa rahvastiku tervise paranemisele ja tervishoiumurede lahendamisele.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on Eesti olnud e-tervise alal maailmas esirinnas, aga peame arengutempot tõstma, et mitte uutest võimalustest maha jääda ja juba loodud lahendusi tõhusalt rakendada. „Võttes näiteks digiregistratuuri – ei ole mitte ühtegi veenvat põhjust, miks arstile vastuvõtuaja broneerimine peaks olema keerulisem kui hotellitoa reserveerimine,“ tõi peaminister näite.

 

„E-tervise strateegiaga tõstetakse keskmesse selliste teenuste arendamine, millega inimeste tervisemuresid ennetada ja lahendada,“ ütles rakkerühma juhtinud sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo.

 

„Sihiks on võtta alates järgmisest aastast vähemalt kord kvartalis kasutusele mõni uus e-teenus või täiendada olemasolevat,“ ütles Aaviksoo. Sealhulgas on kavas lõpule viia juba töösolevad arendused nagu digiregistratuur.

 

Strateegia käsitleb terviseandmete kvaliteeti ja taristut, isikustatud e-teenuseid ja personaalmeditsiini, terviklikku juhtumikäsitlust ja teenuste lõimimist, terviseteenuste tulemuslikkuse seiret ja analüüsi ning kaugteenuste arendamist.

 

Strateegia rakenduskava koos rahastamisplaani ja vastutajatega esitatakse valitsusele 2016. aasta märtsiks ja selle ellu viimist juhib sotsiaalministeerium. Sotsiaalministeeriumi juurde luuakse e-teenuste arendusmeeskond, kes koostöös tervisevaldkonna partnerite ning

 

IT-rakendusüksustega nagu E-tervise SA viib arendused ellu.

Strateegia ja rakkerühma tegevuse materjalid on veebilehel http://etervis2025.sm.ee/.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

LOOTE ULTRAHELISKRIINING OÜ otsib MEDITSIINIÕDE

Loote Ultraheliskriining OÜ

31. juuli 2018

SA IDA-VIRU KESKHAIGLA otsib kolme juhatuse liiget

Ida-Viru Keskhaigla

15. august 2018

Meditsiini­uudised

12. juuni 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

juuni 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.