Tartu Arstide Liit: Meditsiinitöötajad vajavad tugipersonali põhitöö tegemiseks

Tartu Arstide Liit toetab SA Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse, Eesti Arstide Liidu ja Tervishoiutöötajate Kutseliidu seisukohta, et tugipersonali vähendamine Kliinikumis 85 töötaja võrra, ilma eelneva sisulise analüüsita, ei ole otstarbekas ega soodusta valitsuskulude vähendamist, kirjutab liit tervise- ja tööministrile adresseeritud toetuskirjas.

"Arstidena teeme igapäevaselt meeskonnatööd mitmete erialade spetsialistidega, kelle abil saavutame haigete kiirema paranemise ning tööle tagasipöördumise. Haigla mittemeditsiiniline tugipersonal tagab seadmete ja infosüsteemide usaldusväärse töö, logistikaküsimuste lahendamise ning haigete üldise rahulolu arstiabiga.Tugipersonali töötajad aitavad meditsiinitöötajatel tegeleda oma põhitöö ? haigete ravimisega.

Haiglate rahastamine toimub ravijuhtude põhiselt haigekassa hinnakirja alusel. Tugipersonali vähendamise korral ei suuda Kliinikum täita haigekassaga sõlmitud lepingut ning pikenevad ravijärjekorrad.Meditsiinitöötajate koormust ei ole enam võimalik suurendada, samas tugiteenuste sisseostmine ei pruugi saavutada majanduslikku kokkuhoidu.

Oleme seisukohal, et tugipersonalil on meditsiinitöötajate põhitöö juures oluline roll ning haiglate kärpekava ilma taustauuringuta halvendab kvaliteetse arstiabi kättesaadavust."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.