Arstitudengid kutsuvad üles nutiseadmete kasutamisele tähelepanu pöörama

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) alustab uut aastat nutitervise kuuga. Selle raames on kuulutatud välja üleriigiline koolinoorte ja tudengite videokonkurss “Nutikas olevik = tervislik tulevik?”. Konkursi eesmärgiks on siduda tänapäevane tehnoloogia nii üksikindiviidi tervisega kui meditsiiniga laiemas mõttes.

Konkursile oodatakse 1-3 minuti pikkuseid videoklippe, mis käsitlevad nutiseadmete tervislikku kasutamist või võimalikke tehnilisi lahendusi meditsiinis. Töid hindavad oma ala eksperdid, parimad tööd saavad vääriliselt auhinnatud ning valitakse ka rahva lemmik.

“Nutiseadmed on Eestis väga laialt kasutusel – pea kõik noored vanuses 15-19 eluaastat omavad nutitelefoni, palju kasutatakse tahvelarvuteid ja muud. Seega tuleb üha rohkem tähelepanu pöörata ka terviseprobleemide ennetamisele noorte hulgas. Videokonkurss aitab näidata inimestele iseennast – mida nad igapäevaselt õigesti või valesti teevad, kui erinevaid seadmeid kasutavad,” kommenteeris teemakuu eestvedaja Anne Lille. “Ühest küljest on märgata näiteks silmade tervise üldist halvenemist. Kui tavaliselt lõppeb miinuse süvenemine 20-21aastastel, siis pideva silmade pinge tõttu jätkub nägemise halvenemine praegusel ajal isegi 30-40aastastel. Teisest küljest annab tehnoloogia areng hulgaliselt võimalusi meditsiini kiireks edasiminekuks – kõik käib käsikäes,” lisas Lille. “Ootame, et igaüks otsustaks ise, kas tehnoloogia teeb inimeste elu kergemaks või raskemaks, tervist paremaks või halvemaks, ja näitaks seda teistelegi. Nii saab pöörata tähelepanu detailidele, millele igapäevaelus muidu võibolla ei mõtlegi!” ütles EAÜS25 peakorraldaja Ingrid Lesdorf. Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts tähistab oma 25. tegutsemisaastat. Tegemist on arstitudengeid ühendava organisatsiooniga, mis tegutseb Eesti tervishoiu arendamise nimel. EAÜSi eesmärgiks on, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.