Ametiühingud: töötajate tervise- ja spordikulude maksuvabastusega on kiire

Eesti ametiühingud on ühte meelt tööandjate keskliiduga, kes tegid umbes nädal tagasi taaskord ettepaneku vabastada töötaja tervisele tehtud kulutused erisoodustusmaksust. Ametiühingud valmistuvad uue lootuse valgus läbirääkimisteks tööandjatega ning soovivad leida viise, kuidas soodustus võimalikult paljudele töötajatele kättesaadavaks teha.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul peaks Riigikogu opositsioon ja koalitsioon nii tähtsas küsimuses üksmeelselt kokku leppima. Tema sõnul on muudatust oodatud aastaid ja töötajate tervis on nende aastatega pigem halvemaks läinud.

Ametiühingud tahavad maksusoodustuse kasutamise osas tööandjatega laiemalt läbirääkimistesse astuda. „Tervise- ja spordikulud peaksid ettevõtte tasandil töötaja ja tööandja vahel olema kokku lepitud selliselt, et kõik töötajad sellest osa saaksid,“ rääkis Peterson. Tema sõnul on tänane kriitika olnudki, et maksuvabastus ei puudustaks laiu töötajate hulki. „Kokkulepped tööandjatega aitaks selle positiivse abinõu viia laiematesse massides,“ arvas Peterson.

Ametiühingud loodavad, et küsimuses, milles tööturu osapooled nii kindlalt ühte meelt on, leitakse lahendus juba lähiajal. „Ka rahandusminister Sven Sester on öelnud, et maksu kaotamise küsimuses ollakse kokkuleppele väga lähedal,“ lisas ametiühingujuht.

Eesti tööandjate keskliit esitas rahandusministeeriumile ettepaneku muuta töötaja tervisele tehtud kulutused ettevõtluskuluks. Tööandjate hinnangul peaks tööandjal olema võimalik toetada oma töötajate tervise heaks tehtavaid ennetavaid tegevusi, et hoida ära võimalikke terviseprobleeme, mis läheksid kokkuvõttes oluliselt kulukamaks nii riigile, ettevõttele kui ka töötajale endale.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.